Jadłospis

Planowanie obiadów od 23.09.2024r do 04.10.2024r

 

23.09.2024r / poniedziałek /

1*7*9 Kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski
1*3*7* Zraz wieprzowy sos pomidorowy
1*7* kasza jęczmienna na sypko
7*9* Surówka z selera i jabłka z rodzynkami i jogurtem
Kompot przecierany wieloowocowy
* przyprawy

24.09.2024r / wtorek /

1*7*9* Pieczarkowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski
1*3*4*7* Kotlet panierowany z ryby / Miruna /
7* ziemniaki z masłem i koperkiem
Sałatka z buraków ćwikłowych z czerwoną świeżą papryką
Herbata z miodem i cytryną
* przyprawy

25.09.2024r / środa /

1*7*9 Ziemniaczana z zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski
1*7* Kurczak curry w sosie jogurtowym
7* ryż na sypko
7* Surówka z kapusty pekińskiej z marchwią , jabłkiem i jogurtem
Kompot przecierany wieloowocowy
* przyprawy

26.09.2024r / czwartek /

1*7*9 Koperkowa zabielana z zacierką i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski
1*6*10* Bigos z kiszonej kapusty
1* bułka wieloziarnista / mini /

Kompot przecierany wieloowocowy
* przyprawy

27.09.2024r / piątek /

1*7*9* Fasolowa z makaronem i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski
1*7* Makaron z masłem i serem


Kompot przecierany z truskawek
* przyprawy

30.09.2024r / poniedziałek /

1*7*9* Grysikowa z zielonym groszkiem , natką pietruszki i koperkiem - wywar jarski
1*3*4* Kotlet mielony z ryby / Miruna /
7* ziemniaki z masłem i koperkiem
7*9* Surówka z selera i buraków z jogurtem
Herbata z miodem i cytryną
* przyprawy

01.10.2024r / wtorek /

1*9* Rosół dr. z makaronem i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar mięsny
1*7*9* Potrawka z kurczaka z warzywami
7* ryż na sypko
Surówka z czerwonej kapusty i jabłka
Kompot przecierany wieloowocowy
* przyprawy

02.10.2024r / środa /

1*7*9 Grochowa z makaronem i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski
Duszony udziec z kurczaka z ziołami
7* ziemniaki z masłem i koperkiem
7*9* Surówka wielowarzywna z jogurtem
Kompot przecierany z truskawek
* przyprawy

03.10.2024r / czwartek /

1*6*7*9*10* Żurek zabielany z ziemniakami i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski
1*9* Gulasz mięsno - jarzynowy
1*7* makaron z masłem

Kompot przecierany wieloowocowy
* przyprawy

04.10.2024r / piątek /

1*7*9 Barszcz zabielany z ziemniakami i zieloną pietruszką , koperkiem - wywar jarski
1*3*7* Krokiety z kapustą


Kompot przecierany z truskawek
* przyprawy

* Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie.

WYKAZ ALERGENÓW , które występują danego dnia w posiłkach.
Odpowiadają one numeracji powyższego rozporządzenia.

1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.
2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.
3. Jaja oraz produkty przygotowywane na ich bazie.
4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.
5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.
6. Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.
7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie.
9. Seler oraz produkty przygotowane na ich bazie.
10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na ich bazie.
11. Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.
12. Dwutlenek siarki oraz siarczany w stężeniach wyższych niż 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość CO2 dla produktów w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
13. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.
14. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : bazylia , curry , cynamon , kminek , liść laurowy , majeranek , oregano , papryka w proszku , pieprz prawdziwy , tymianek i ziele angielskie .
Zgodnie z informacją od producenta mogą zawierać śladowe ilości : glutenu , mleka , jaj , soi i selera .

 

 

Opublikował(a): Jolanta Bracha

Na skróty